Dagens konsumentupplysning

För alla er därute som går och funderar på vilken tv-spelskonsol ni ska köpa:
Jag roade mig nyligen med följande analys av priset på konsol plus fyra handkontroller. Blev lite chockad av resultatet:

Playstation 3: Cirka 5600 kr
Wii: Cirka 5300 kr
Xbox 360: Cirka 3600 kr

Förutsatt alltså att man handlar separata grejer och inte en massa vettiga paketpriser. Wii, alla barnfamiljers älskling, är alltså nästan lika dyr att få upp i vettig drift som Playstation 3, den kraftfullaste av konsolerna. 
Hur detta vara möjligt?
Tja, Wii som konsol må kosta runt 2600, men att köpa tre extra kontroller med Wii Motion Plus och Nunchucks kostar 2700. 
Jämfört med till exempel 360:n som kostar ungefär lika mycket som Wii:n och bara kommer kosta plånboken drygt 1200 för tre extra kontroller. 

Fan vad upplysande jag är. Som Sverker fast med mörkbrun mustasch.

... and on that bombshell är jag ledig imorgon, solstolen here I come!

Säg det med ett r

Har förmodligen sagt det innan. Men det tål att sägas igen. Nour El-Refais sommarprat är så jävla bra. Och det bästa är uttalet. Den där skånskan. Den är så vacker. På riktigt.

... and on that bombshell ska jag stänga av och köra hem. Ses imorrn jobbet!

Nästan perfekt

Har varit sjuk ett par dagar. Bättre nu. Lyssnat på Winnerbäck en del. Fastnat för vissa fraser i "Jag fattar ingenting" och "Tätort på en slätt" och "Faller" och ... ja, i stort sett fraser från alla låtar.

Men "Nästan perfekt" är den låt jag vill vara just nu.
Eller inte egentligen kanske. Jag försöker bara skriva något, bra och viktigt, och fint och vackert så att någon vill ligga med mig någon gång. Som alla andra som bloggar alltså.
Eller inte egentligen kanske. Jag försöker bara inte klaga så jävla mycket - för jag är rätt trött på att aldrig vara tilfredställd.
Eller inte egentligen kanske. Jag försöker bara fånga den där känslan som känns allt mindre frekvent och flyktig. Av ett ögonblick, en plats, en person och ett sammanhang som är värt att hålla kvar vid, kämpa för, slå ner i marken och bygga bo vid.

... and on that bombshell ska jag tagga folk på Facebook och drömma om Japanresan jag ska göra i höst.

Som sagt. Nästan perfekt.

Host host snörvel

Jag har gått å blivit sjuk. Kanske är det grisflunsan. Kanske inte. Oavsett vilket tänker jag bli frisk snart å börja njuta av varje stund av livet. För det lärde jag mig av Adam Sandler när jag såg Click igår. Så det så.

... and on that bombshell ska jag nog köpa tv-spel idag. Eller en bok. Eller en film. Eller vad fan som helst.

En dålig dag

Tiden räcker inte till. Det är inget unikt med det. Den har aldrig gjort, och kommer förmodligen aldrig att göra det heller. Men jag tycker att det är allt jobbigare. 
Jag tror att det har att göra med att jag blivit allt mer medveten om att jag blir äldre, och därmed har allt mindre tid att tillgå.

Jag är mer bakfull än jag brukar vara.
Jag kräver mer sömn för att fungera.
Jag tappar ord som jag tidigare både kunde stava och uttala.

Och nej, det är inte speciellt synd om mig ändå. För jag har jobb och familj och tak över huvudet. Och däremellan lyckas jag faktiskt klämma in en hel del fantastiska vänner och en del fotboll. För jag gillar mina vänner, och jag gillar min fotboll. 

Men just idag, idag då jag jobbat på en söndag, ätit för mycket sötsaker, misslyckats med att vara kreativ för femtonde gången i ordningen, och fått reda på att mitt ex har ny kärlek  – just idag känns det extra jobbigt att tiden ska rinna som sanden mellan fingrarna. Försök hur man vill att täppa till flödet, det slutar bara med att man öppnar någon annan del av näven och ännu mer sand rinner ut. 

Relax, learn to enjoy losing. Som Thompson sa, eller skulle ha sagt. 
Stavas det loosing förresten?

Jag vet inte längre, det där med ordförrådet.

Jag tror att det jobbiga med tidens gång är att man ser möjligheter passera förbi. Och att man innerst inne vet att det var sista gången som man fick chansen.

För när allt kommer omkring, spelar det någon roll om du fick 334 449 poäng i det 317 försöket att spela Snake på mobilen? (Man spelar nog inte Snake på mobilen - men man gjorde det förr, när jag var ung)
Eller spelar det någon roll att du faktiskt sa och gjorde det du ville och kände?

Just det.

Så därför tänker jag skriva såhär, så att det finns någonstans, ifall vi nu alla dör i den där jävla flunsan som folk påminner mig om hela tiden.

Jag tror att livet är som en fotbollsmatch. Och jag tror inte att det spelar någon roll att många ogillar fotboll eller helt enkelt inte fattar spelet. Det är det som är grejen. Du får en chans, kastas in i matchen på en kanske ovan eller till och med märklig position. Men sen får du bollen. Och då är det upp till dig. Att dribbla själv, finta och trixa för allt vad du är värd. Eller passa den vidare och hoppas att den kommer tillbaka. Att du på egen hand kan göra något märkvärdigt, ett avtryck i matchen. Eller en gemensam insats mot till synes oövervinnerliga odds. Jag tror att det går att se livet som fotboll på väldigt många plan, och jag är övertygad om att en av de viktigaste frågorna är: När din tur med bollen är slut, vad gör du då?
Passar bakåt? Framåt? Eller chansar du på ett skott - som kanske kan göra ett rejält avtryck när slutsignalen ljuder.

... and on that bombshell så började min iPod spela "Worlds greatest" när jag satte på den på shuffle. Fy fan vilket budskap från ovan.

Västkustromantik

Idag har jag spikat spik i en gammal ladugård. Vi ska lägga golv över "hästaspiltan" och det måste "vattras" så att det blir jämnt och fint.
Jag vill gärna tro att jag är snickare i ett annat liv. Eller i detta om jag valt lite annorlunda.
Det finns något rogivande i att kraftfullt misshandla in en bit stål i en träbit så den fastnar i en annan träbit. Och så blir det ju så fint när det blir målat.

Kan vara doften av sågspån som gör mig hög också. Inte vet jag.

Igår förlorade jag i minigolf för femtonde gången sen jag föddes. Vilket säkerligen är tre fler än de gångerna jag spelat. Brorsan däremot är en jävel på koncentration, även om han fick se sig slagen av Malin som (fuskade) till sig segern vid banan i Halmstad.

Brorsan sitter för övrigt precis i detta nu och säger saker som "datajävel", "men va fan", "dog internet nu eller?!" och "fan".
Vi sitter i bilen utanför bibblan och snor trafik från öppna nätverk.

Snart ska jag ratta oss hem till stugan igen för att lägga golv. Sen lite gemensamt tv-spelande, kanske en film och sen sömn. Precis så lugnt och skönt som en del av mig lallande ler åt och precis så ospännande, osexigt och helt utan vare sig äventyr, nakna tjejer, fylla eller galenskaper som en annan del av mig desperat skrikande försöker få resten av kroppen att uppmärksamma.

... And on that bombshell önskar jag som vanligt att jag vore Skalman så att jag hade allt-i-hela-världen, förutom atlantångare och tåg, i ett skal på ryggen.

Onwards!

Den Alterntiva Visfestivalen får ett abrupt slut i och med att programledaren tydligen slutar sin anställning om 30 minuter. Som tur är har han redan fixat med nytt jobb om ett par dagar. Vad som kommer hända med Den Alternativa Visfestivalen är inte klart vid detta blogginläggs pressläggning.

... and on that bombshell ska jag fanimej unna mig en öl!

Vischock!

Den Alterntiva Visfestivalen har precis gjort klart med årets värvning i vissammanhang! John Butler Trio kommer att spela! Och det kommer att ske nu! Och ni kommer att gilla det!


"Va fan kan ni egentligen"

Dagens första samtal, där en man otrevligt och bestämt undrade, efter att jag upplyst honom om att han kommit fel: Va fan kan ni egentligen?!

Inställt

Dagens tävling i Den Alternativa Visfestivalen är tyvärr inställd på grund av upptäckten av Flash-baserade spel på nätet.

Dagens sista...

... önskelåt kommer, efter mail från Anonym här:

Den Alternativa Visfestivalen tackar därmed för sig för dagen och hälsar alla besökare välkomna åter under morgondagen. Då blir det tävling med fina priser!

Fantastiskt tycker jag - jättebra

Var de orden jag fick höra efter att ha gjort ledarsidan. 

Plus: "Den ser bättre ut än den brukar." 

Joråserusåatt. Kändes rätt gött att höra faktiskt.

Tillfälligt avbrott - vi ber om ursäkt

Växeln meddelade precis att det har varit så hårt tryck att servern överhettats. Tydligen kommer det in flera hundratals mail från en B. Kaghan som vill höra "Leende guldbruna ögon". Men eftersom mailen inte når programledaren blir det istället O. Jönsson som får sin önskan beviljad efter att, via röksignaler, ha önskat "den enda låt en äkta skåning kan vilja höra så här en tidig eftermiddag i början av juli".


Önskelåtar

Mailen fullkomligt väller in till Den Alternativa Visfestivalen. Förfrågningarna om vad programledaren har på sig är visserligen charmiga men börjar bli lite enformiga (han är såklart naken). Följande så kan vi berätta att önskningarna om att få höra Tomas Ledin besvaras med ett rungande hånskratt. Däremot ska M. Sundelius få höra sin "favoritlåt som betyder mycket för mig för jag pussade min första pojke till den här låten":

Alternativ visfestival

Stora nyheter!

Jag har startat en alternativ visfestival! Den pågår under 08-17 varje dag denna vecka i rum nummer femtiotre i redaktionskomplexet och består av DJ Super-Mackans väl utvalda Spotify lista "blandat" som går på repeat hela dagen.

Just nu: Jungle drum. 

För en stund sedan, den här:

Nästa låt: Ayo Technology

Vill du önska en låt på Den Alternativa Visfestivalen? Skicka ett mail till [email protected] och märk mailet "åt helvete med hela skiten".

"Take it away Göran!"

Det är visfestival utanför fönstret. Vilket innebär väldigt spridda applådskurar (mer som duggregn) och en faslig massa halvstämda gitarrer och dragspel. Och sångare som, utan ironi i rösten, säger saker som "take it away Göran!" när det vankas dragspelssolo. 

Nu är det fiolsolo. "Take it away Robin". 

Har de här människorna aldrig hört talas om Spotify?

10.04 (Bara 5556 år kvar)

Är jag klar med sidorna?
– Ja

Får jag gå hem?
– Nej

Ska jag vänta på att ledarskribenten blir klar, typ runt 16.00.
– Ja

Ska jag göra menlösa blogginlägg om det?
– Ja

Skulle jag behöva jobba i 5556 år för att ha råd med Cristiano Ronaldo?
– Ja

RSS 2.0