Skandal, skandal, en domarskandal!

Eller egentligen inte så mycket en domarskandal som en spelarskandal, regelskandal och en sportlig skandal.

För hur skulle du gjort, om miljontals människors lycka hängde runt dina axlar? Skulle du låta armen flyga till lite, liksom ligga kvar i luften, följa med bollen och sedan spela in den så att din kamrat kunde nicka er och hela nationen till VM?

Eller skulle du tagit ner bollen med handen, slagit passningen, och sedan känt, när lagkamraterna och miljontals landsmän och kvinnor fått glädjefnatt, att nu, nu säger jag nog till att jag tog bollen med handen.

Nä, tänkte väl inte det.

Så visst är det fruktansvärt olyckligt och på många sätt dåligt av det svenska domarteamet att missa handsen som tar Frankrike till VM. Men det är ännu mer olyckligt att vi har spelat fotboll i hundratals år nu och ändå så får en sådan här situation, en situation som för alla oss miljoner som tittade klarades upp regelmässigt på mindre än 15 sekunder, trots det så får en sådan situation avgöra allt.

Bye, bye Irland. När det borde varit Au revoir Frankrike. Fy fan så tråkigt, orättvist och framförallt onödigt.

Införa målkameror? Njae, kanske. Införa straffområdesdomare? Ja, hellre det.

Eller varför inte, och det här kom jag på spontant, inför en regel som säger att varje lag har rätt att överklaga max tre domslut per match. Då går en fristående, har alltså inga andra funktioner i matchen, videodomare in och avgör med hjälp av modern teknik om beslutet var korrekt eller inte.

Lösning på alla problem? Självklart inte. Men det hade besparat herr Hansson att bli evigt portad från Irland. Bland annat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0