Hello Africa tell me how you doin

Hade tänkt komponera något om att Liverpools hopp står till poängtapp från andra lag tack vare Afrikanska mästerskapen. Men det var en ledsen tanke.
Att sedan kolla exakt vilka matcher de afrikanska spelarna i topplagen skulle missa var ännu mer ledsen.
Att inse att det inte fanns så många afrikanska spelare i topplagen som jag trodde var också en ledsen insikt.

Det är ju Chelsea som kommer känna på det mest, å andra sidan har de en bredd som inget annat lag i ligan.

....

suck.

goal.com gjorde för ett tag sedan en genomgång över Liverpools trupp och vart den borde höra hemma, CL eller EL, sett till spelare för spelare.
Personligen tycker jag det ser värre ut än vad goal kom fram till.

Målvaktsmässigt är det bra ställt. Reina håller yppersta världsklass och Cavallieri är en stabil back up.

Jonsson som högerback, Carragher och Agger/Skrtel som mittlås är också bra. Det är däremot för dålig både fart och erfarenhet till vänster. Insua är för ung och för kort, Aurelio är för gammal och för långsam.

Macherano, Kuyt, Gerrard, Benayoun, Riera och till viss mån Torres har alla haft antingen skadeupphåll eller på tok för djupa dalar i formen. Lucas duger inte tyvärr och på bänken sitter då Nabil el Zahr, Andrej Voronin, Ryan Babel, David N´Gog, (Skrtel/Agger/Aurelio/Insua), och så den där Greken. Just det, Degen också, han har ju spelat mycket sen han kom....

Vad är det för lag som satt sin tilltro till en långtidsskadad Messias från Rom?

....

Vad Liverpool behöver: Pengar.

Det är så enkelt. Truppen överpresterade förra året. Nu, när det går tyngre, så finns det ingen som kan komma in och bryta mönster, stå för kreativitet, luckra upp luckor.
Ett par (bitvis realistiska) drömmar i januari: En backup på högerbacksplatsen. Juan Manuel Vargas som vänsterback. En Aquilani som infriar potentialen. Två stycken anfallare av klass till. En snabb högerytter. Minst en kreativ offensiv spelare som kan göra sin gubbe och sätta fart.

Vad vi kommer få?

Tja, jag räknar med att minst Babel och Voronin säljs och att Liverpool tack vare Alonso-affären skrapar upp lite maränger från omklädningsrumsgolvet i Madrid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0